Стало відомо, хто буде перевіряльником позицій ЗСУ від "ДНР"

10 сентября 2020 г. в 01:11

"Інспектором" позицій Збройних сил України стане російський генерал Руслан "Якубов" (генерал-майор ЗС Росії Руслан Вахитов), який є у базі "Миротворця"

Про це повідомив головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов у Facebook, передає Depo.ua.

"На позиції комбата Вадима Сухаревського, який першим в історії дав наказ стріляти по російським окупантам в квітні 2014 го, вперше в історії війни Головнокомандувач Зеленський за погодженням з "учасниками консультацій" направляє "інспектора" – російського генерала Руслана "Якубова"! "Якубов" – це ім'я прикриття генерал-майора ЗС РФ Руслана Вахитова, ось він у базі "Миротворця". Генерал-майор Вахитов перевірить, чи не порушують захисники України умови "припинення вогню" з Росією! І якщо Вахитов погодиться, що українці не порушують, то тоді 1-й армійський корпус ВС РФ обіцяє не стріляти!", – написав Бутусов.

За його словами, рішення Зеленського призведе до повного обнулення вимоги України до РФ виконати умови Мінських угод і звільнити Дебальцеве та інші райони, захоплені РФ в порушення Мінських угод. До того ж, "навіть Пушилін зможе "дотиснути" президента України простою погрозою почати бойові дії".

На думку журналіста, "керівництво країни вступило у близькі контакти з ворогом заради підтримки на виборах проросійського електорату, і не віддає звіт, що ці дії завдають великої шкоди національній безпеці".

"Президент просто не розуміє наслідків цього ганебного рішення. Це підриває авторитет держави, це ганьбить нас на весь світ, це відкидає Україну на переговорах", – зазначив він.

Бутусов заявив, що генерал Вахитов може відвідати українські позиції тільки в одному випадку – якщо його там застрелять або розірве міною.

"Всі інші варіанти стануть ганьбою історичного значення. В умовах зрадницьких дій Офісу президента, залишається сподіватися тільки на патріотизм українських військових в спецслужбах і в армії", – додав він.

depo.ua

EXMO affiliate program