Стало відомо, коли українська армія пустить на передову САУ PzH 2000 (ВІДЕО)

4 июня 2022 г. в 07:40

Українські військові зараз у Німеччині опановують самохідну артилерійську установку PzH 2000, які передають Нідерланди та ФРН. Процес навчання, як повідомило свого часу Міноборони країни, розпочався 11 травня. А днями німецьке оборонне відомство описало прогрес у тренуванні.

“Підготовка українських артилеристів на PzH 2000 проходить успішно. На минулому тижні пролунав перший постріл.

Приблизно за 40 днів навчання вони ознайомляться зі складною системою, щоб одразу її використати. Це включає в себе значно більше, ніж просто вести вогонь”, – йдеться у дописі міноборони ФРН.

Таким чином до завершення навчання українським гармашам ще необхідно ще понад двох тижнів. А реальне бойове застосування PzH 2000 відбудеться десь на рівні кінця червня.

Нагадаємо, що Нідерланди повідомили про передачу 5 PzH 2000, а Німеччина передає 7 САУ. Таким чином загальна кількість цих систем у ЗСУ становитиме 12 одиниць. Водночас, як відомо, навчання проходять 18 екіпажів.

Також доволі цікаво було б порівняти строки навчання на німецьких PzH 2000, які проводить Бундесвер, із, наприклад, строками підготовки українських військових у Франції на CAESAR.

Зокрема відомо, що про передачу цих артсистем було повідомлено 22 квітня, а 25 травня вже з’явились перші кадри їх роботи в Україні. При цьому, з інформацією про те, що вони вже з “місяць нищать окупантів”.

Також стали відомі строки навчання високоточної ракетної системи HIMARS – три тижні.

borgexpert.com

EXMO affiliate program