Степанов відреагував на смерть хворої на COVID-19 жінки в Житомирі, яка скаржилася на проблеми з киснем (відео)

19 ноября 2020 г. в 14:20

Глава МОЗ Максим Степанов відреагував на смерть пацієнтки з коронавірусом Ольги Грабар, яка скаржилася на проблеми з киснем у лікарні Житомира.

«Вона перебувала в досить у важкому стані в лікарні, була переведена в реанімацію у відділення інтенсивної терапії, а потім перебувала на ШВЛ на високопотоковому кисні, була заінтубована. На жаль, ускладнення, які дає вірус, а також супутні захворювання, які були у жінки, не дозволили врятувати їй життя. Але ніякого натяку на те, що їй не було надано кисневої терапії в необхідному обсязі, не було», — зазначив він на брифінгу.

Степанов додав, що в житомирській лікарні № 1 кисень надавали всім, хто його потребував.

«У цій лікарні 106 ліжок забезпечені киснем — або централізований кисень, або кисневий концентрат. У лікарні перебуває 67 пацієнтів, які мають потребу в кисні, всім їм він надається», — резюмував міністр.

Останній пост в Facebook Грабар був опублікований 15 листопада і стосувався проблем із забезпеченням хворих на Covid-19 киснем, вирішити які вона просила мера міста Сергія Сухомліна.

16 листопада стало відомо, що Грабар померла. У публікації вона писала, що не знає, як пережити ніч.

Сам Сухомлін на звернення викладачки не відреагував, проте його заступник Марія Місюрова в коментарі під її постом заявила, що кисню в лікарні всім вистачає.

nv.ua

EXMO affiliate program