Степанов звинуватив Порошенка у зриві вакцинації в Україні: подробиці скандалу (відео)

17 марта 2021 г. в 09:17

Петро Порошенко розкритикував ввезену в Україну вакцину AstraZeneca/Covishield, назвавши її "гівном". На думку очільника МОЗ Максима Степанова, ця заява негативно вплинула на вакцинаційну кампанію.

Під час пандемії і особливо компанії по вакцинація політики мають слідкувати за своїми словами. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі "Свобода слова на ICTV", повідомляє УНН. За словами міністра, різка та необережна заява може вплинути на динаміку, а йдеться збереження життів українців.

Степанов нагадав, що Петро Порошенко назвав вакцину Covishield "гівно". На думку міністра, ці слова Порошенка розлякала мешканців України.

Степанов розповів, що додатково до надлишкових доз приєднали людей, які мають публічну вагу в суспільстві для популяризації вакцинації. "Тому що будь-яка заява щодо неякісної вакцини, одне слово, вибачте будь-ласка, "гівно" вклало внесок в вакцинацію. Відразу декілька відсотків людей просто не захотіло вакцинуватися", — заявив Степанов.

Міністр також нагадав, що за останні 11 місяців довелося докласти багато зусиль для розвитку системи охорони здоров’я, яку президент Порошенко залишив у "спадок". Степанов поскаржився, що він пожинає наслідки президенства Порошенка в системі охорони здоров’я.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program