Стерненко: СБУ відкрила провадження проти голови Партії Шарія за виступ на мітингу в Москві (Відео)

1 июля 2020 г. в 19:30

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо голови Партії Шарія Антоніни Бєлоглазової, яка три роки тому в Москві брала участь у святкуванні річниці захоплення Криму. Заявником виступив активіст Сергій Стерненко, підозрюваний у вбивстві внаслідок самозахисту Стерненку дозволили відбувати домашній арешт у Києві, а не у військовій частині в Одесі .

Про це Стерненко повідомив у Telegram.

У документі досудового слідства, представленого Стерненком, йдеться про участь Бєлоглазової в московському мітингу у 2016 році. У своєму виступі на заході з нагоди захоплення Криму голова Партії Шарія закликала до агресії проти України.

«СБУ виконала рішення суду за моєю скаргою та відкрила кримінальне провадження щодо голови Партії Шарія станом на березень цього року Антоніни Бєлоглазової... Вона в Москві на мітингу «антимайдану» публічно підтримувала окупацію Криму та була не проти захоплення Києва російськими військами», — написав активіст.

Провадження відкрили в березні цього року, у ньому досі тривають слідчі дії.

Як зазначив Стерненко, попри провадження щодо Бєлоглазової з боку СБУ, одеська поліція не відкриває провадження щодо виготовлення та поширення членами Партії Шарія комуністичної символіки.

thebabel.com.ua

EXMO affiliate program