"Страшно": жертва зґвалтування у Кагарлику прокоментувала звільнення одного із кривдників (Відео)

30 октября 2020 г. в 17:58

Адвокатка жертви злочину побоюється, що суд відпустить і інших поліцейських.

В Київській області суд відпустив з-під варти під домашній арешт колишнього поліцейського Ярослава Левендюка - фігуранта справи про катування та зґвалтування у Кагарлику.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"Оце і страшно, що випустили. Сьогодні випустили його, завтра випустять ще Кузіва чи Сулиму ...оце через те і страшно", - прокоментувала рішення суду жертва ґвалтівників, яка зустрілася з журналістами в Києві.

У СІЗО на суд очікують лише Сергій Сулима та Микола Кузів. Саме їх підозрюють у побитті та зґвалтуванні дівчини. Звільнений Ярослав Левендюк тримав жертву за руки під час наруги.

.Чому випустили з-під варти Ярослава Левендюка, поки що невідомо. Суд своє рішення з обґрунтуванням іще не оприлюднив.

Слідчі кажуть, що розслідування справи ґвалтівників у погонах - уже на фінішній прямій. Підозрювані, за даними слідства, діяли системно. А тодішнє керівництво знало про беззаконня.

"Ми об'єднали 3 епізоди. Ми вбачаємо тут системність в діях колишніх працівників Кагарлицького відділку поліції. Вони нададуть можливість суду, вже безпосередньо після направлення обвинувальних актів, прийняти справедливе рішення", - запевняє старший слідчий Держбюро розслідувань Ілля Капша.

Адвокатка жертви поліцейських каже, що її підзахисна не єдина потерпіла. І для них важливо не швидкість слідства, а його якість.

tsn.ua

EXMO affiliate program