Стрибок у нікуди: школярка з Кропивницького стала ще однією жертвою соцмереж?

23 февраля 2021 г. в 00:39

Минулий тиждень сколихнув громаду Кропивницькому трагедією що сталася у Боярці та Умані. До смертельного списку потрапив і Кропивницький.

Це питання підняв під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Андрій Райкович сьогодні, 22 лютого.

«За попередніми даними підлітки потрапили під вплив відеоблогів в соцмережах. Трагедія сталася і в нашому місці. 21 лютого семикласниця стрибнула із сьомого поверху. Знову йдеться про якійсь зошит смерті, про якісь дзвінки, повідомлення. Поліція веде слідство і сподіваюсь надасть інформацію, що сталося. Але вже зараз треба працювати з батьками, вчителями, психологами у кожній середній школі аби унеможливити та не допустити повторення інцидентів», – зазначив посадовець.

Він звернувся до начальника управління освіти Лариси Костенко та свого заступника Сергія Колодяжного щодо глибокого аналізу даної ситуації та упереджувальних заходів,

Такожнадано вказівку провести роз’яснювальну роботу з працівниками медичних закладів щодо реалізації медичних препаратів неповнолітнім. Це питання покладено на керівника управління охорони здоров’я міської ради Оксану Макарук.

Довідково. 17 лютого в місті Умань Черкаської області дві школярки наковталися таблеток «Дротаверину» і потрапили до лікарні. Відомо, що діти випили таблетки прямо в школі. Раніше, 16 лютого, в Боярці Київської області в ліцеї дві учениці також отруїлися таблетками «Дротаверину», одна з постраждалих померла, а інша знаходиться у лікарні.

zpu.kr.ua

EXMO affiliate program