Стрілянина по патрульних у Києві: адвокат пояснив дії п’яного “мажора”, який тікав від правоохоронців (Відео)

21 сентября 2021 г. в 22:20

У ніч на 20 вересня нетверезий водій на “Ауді” майже годину тікав від патрульних поліцейських з Вишгорода до Києва, а в центрі столиці при затриманні випустив у бік правоохоронців з травматичного пістолета 8 куль.

Як повідомляє ГУ Нацполіції у Київській області, експертиза підтвердила, що за кермом затриманий був нетверезим – в його крові виявили понад 2 проміле алкоголю. Затриманому інкримінують статтю ККУ про посягання на життя правоохоронців, що передбачає покарання аж до довічного ув’язнення.

Як повідомляє ТСН, адвокат у суді при обранні запобіжного заходу заявив, що його підзахисний стріляв, бо п'яний в темряві не розгледів форми правоохоронців і думав, що це напад.

"Він п'яний, думав, що його хочуть пограбувати. Поліція знала, що він стріляє з травматичного пістолета ґумовими кулями. Тому тут не посягання на життя правоохоронців, а стаття ККУ про хуліганство", - заявляє адвокат.

20 вересня підозрюваному Вишгородський райсуд обрав запобіжний захід - 2 місяці під вартою з правою внесення застави в 190 тисяч гривень.

Триває слідство. За даними поліції, раніше підозрюваний вже притягався до відповідальності за статтею ККУ "погроза вбивством".

Більше подробиць - у сюжеті ТСН.

EXMO affiliate program