Стріляв у людину: невдале пограбування банку на Борщагівці

6 февраля 2023 г. в 22:00

Столичні правоохоронці затримали чоловіка за розбійний напад та незаконне поводження зі зброєю.

До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Борщагівській невідомий намагався пограбувати відділення банку та вистрілив у чоловіка.

У відділенні банку зловмисник погрожував касиру зброєю та вимагав віддати кошти. Свідками протиправних дій стали відвідувач закладу та охоронець, які негайно втрутились в ситуацію, однак зловмисник вистрілив одному з чоловіків в ногу та намагався втекти

Поліція негайно вжила заходів та затримала нападника. Під час поверхневого огляду у нього виявили зброю та предмет, схожий на гранату.

«Крім того під час невідкладного обшуку за місцем мешкання порушника слідчі виявили ще одну гранату та направили всі вилучені речові докази на проведення експертних досліджень», — уточнюють у відділі комунікації поліції Києва.

Слідчим Солом’янського управління поліції за погодженням із районною окружною прокуратурою порушнику повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу України за розбій, вчинений в умовах воєнного стану.

Правоохоронці збирають необхідні матеріали для повідомлення про підозру за ще однією статтею — за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

За протиправні дії порушнику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

vechirniy.kyiv.ua

EXMO affiliate program