Сценарій Путіна. Кремль обирає із трьох дат проведення «рефендумів» у чотирьох областях України — Гармаш (відео)

28 июля 2022 г. в 09:00

Головний редактор видання Остров Сергій Гармаш в інтерв'ю Радіо НВ висловив думку, що Кремль обирає одну із трьох дат проведення «рефендумів» у чотирьох областях України: Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій з метою їх анексувати.

«Попередньо оголошувалося 11 вересня — це так званий єдиний день голосування в РФ, але вже можна говорити, що точно вони не встигають до цієї дати», — сказав Гармаш.

Головний редактор Острова пояснив, що не уявляє, щоб до цієї дати окупанти змогли захопити Донецьку область — «п'ять місяців лінія фронту стоїть на тих самих межах, що були на 24 лютого, крім півдня області».

«Це (повністю захопити Донецьку область — ред.) буде дуже важко їм зробити, тому я думаю, що 11 [вересня] - ні. Але ми ще маємо 7 жовтня — 70-річчя Путіна. Думаю, що російські військові люблять до таких дат якісь подарунки робити своїм вождям», — сказав він.

Третьою можливо датою предорореферендумів Гармаш назвав 30 грудня.

«Давайте не забувати, що 30 грудня буде 100 років від дня заснування Радянського Союзу. З огляду на те, що для Путіна історія має особливе значення, думаю, що можуть намагатися і до цього терміну щось приєднати, відтворити Радянський Союз у якійсь формі», — пояснив головний редактор Острова.

Він підсумував, що вибір дати залежатиме від успіхів чи неуспіхів окупантів на фронті.

nv.ua

EXMO affiliate program