Суд по ДТП у Харкові: у Зайцевої з'явився ще один адвокат, а Дронов розповів про ще одну аварію

14 сентября 2018 г. в 07:10

З моменту трагічної аварії на вул. Сумській, яка забрала шість життів, пройшов майже рік, однак про вердикт для винних говорити ще рано. Нагадаємо, 18 жовтня зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 під керуванням 20-річної студентки Олени Зайцевої і Volkswagen Touareg, за кермом якого був 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

У вівторок, 11 вересня, відбулося чергове засідання суду, на якому чекали появи лікаря-нарколога Олени Федірко, яка брала аналізи у Олени Зайцевої відразу після ДТП, проте медик у залі так і не з'явилася.

На думку представників постраждалих, її свідчення могли пролити світло на те, в якому стані була водій Lexus в момент зіткнення. Нагадаємо, раніше прокурор повідомляв, що в сечі обвинуваченої були виявлені опіати.

За інформацією судді Віктора Попрас, вона знаходиться на території, непідконтрольній Україні, при цьому точне місцезнаходження лікаря поліція не визначила. Зате новий і вже третій адвокат Зайцевої Євген Мельниченко каже, що Федірко, можливо, поїхала в Стаханов до нібито хворої матері. При цьому захист обвинуваченої вперше надав два відеофрагменти з нагрудної камери патрульних з кадрами медекспертизи, яку проводили після ДТП.

У заключенні Федірко написала про хитку ходу, звужені зіниці і невиконану пальценосову пробі Зайцевої, однак відео цього не відображає. На чому і робить акцент Мельниченко: мовляв, "для лікаря Федірко не було сумнівів, що перед нею сидить адекватна людина, у якої немає ані ейфорії, ані загальмованості, чітко відповідає на питання".

Однак адвокат потерпілих Лариса Матвєєва звернула увагу на те, що відео складається з уривків в три і п'ять хвилин, а не є цілісним записом, мовляв, компрометуючі Зайцеву моменти могли прибрати навмисне. Потерпілий Ігор Берченко, батько загиблої Діани, також обурений тим, що відбувається в залі суду.

"Це нам з дружиною нагадує (заяви Зайцевої. – Авт.): Спочатку" я не винна ", а через кілька тижнів -" я винна ", – говорить Берченко, згадуючи, що 3 вересня був на могилі дочки, в день, коли повинно було відбутися її весілля.

Тим часом суд знову виніс постанову про пошук лікаря-нарколога та долучив до справи відповіді МОЗ на запити Лариси Матвєєвої, в яких підтверджено факт наявності опіатів в організмі.

Один із захисників Зайцевої вирішив згадати про аварію, в яку другий учасник розгляду, Геннадій Дронов, потрапив 19 квітня 2017 року. Цей факт піднесли як характеристику чоловіка, у якого є "звичка" порушувати і здійснювати ДТП, мовляв, і штраф він не сплатив, і страховки не було.

"У мене два ДТП. Це що – звичка? У мене немає ніяких інших порушень взагалі з 1991-го. Цього ніхто не враховує. У першому випадку я винен і не заперечую цього", – заявив Дронов, пообіцявши по можливості оплатити штраф.

А ось про шість штрафів, які за скромний термін водіння встигла заробити Зайцева, в залі вирішили не згадувати.

Нагадаємо, що Олена Зайцева була за кермом автомобіля Lexus, який збив 11 людей у Харкові увечері 18 жовтня 2017 року

Олені Зайцевій 20 років (1997 рік народження). ДТП у Харкові сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема, водій Lexus рухалася на заборонний сигнал світлофора. На високій швидкості автомобіль зіткнувся з Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів на тротуар біля пішохідного переходу, де було багато людей.

Олена Зайцева є прийомною дочкою харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ "Група – Тайфун". Василь Зайцев – також голова правління і генеральний директор ПрАТ "ВТП" Укренергочормет", яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев удостоївся Державної премії в галузі науки і техніки. Lexus, який влетів у натовп людей, записаний саме на Василя Зайцева.

Зведеним братом Олени Зайцевої є люстрований заступник прокурора Черкаської області Дмитро Зайцев.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program