Суд звернувся до СБУ з приводу священника, який обзивав патрульних «хохлами» і «бандерівцями» (відео)

4 июня 2021 г. в 12:00

У священнослужителя, який обзивав «хохлами» і «бандерівцями» патрульних, які зупинили його за п’яне водіння в Чернівецькій області, можуть виникнути проблеми і зі Службою безпеки України.

З листом щодо цього приводу до СБУ звернувся Глибоцький районний суд, який розглядав його справу.

Як повідомляється, таке рішення було прийнято у зв’язку з «значним суспільним резонансом, який виник у ЗМІ та соціальних мережах».

Інцидент зі священником стався ще 18 квітня, однак відповідне відео було оприлюднено лише у червні.

На ньому чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння погрожує співробітникам поліції, які затримали його за водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння.

«Ти хохол, ти бандерівець. Але завтра, запам’ятай, прийдуть румуни ㅡ я тебе на коліна поставлю. Ти будеш мені на румунському розмовляти. Якщо не будеш знати румунський, я тобі кулю у лоб вистрелю. Розумієш? Сволота бандерівська», — кричав він.

Затриманим виявився священнослужитель Московського патріархату Василь Савка.

Згідно з ч. 1 ст. 130 КпАП, його оштрафували на 17 тисяч гривень і на один рік позбавили водійських прав, однак у зв’язку зі скандалом, що розгорівся після публікації відео, суд направив до управління СБУ у Чернівецькій області листа «з метою відповідного реагування на факти, встановлені в ході судового розгляду».

нв

EXMO affiliate program