Світ не був готовий до такої війни, як в Україні: Кабакаєв назвав три фактори, які ускладнюють ситуацію на фронті для ЗСУ (відео)

10 августа 2022 г. в 17:30

Європа та світ у цілому виявилися неготовим до такої війни, яка зараз триває в Україні. Саме через це західні партнери передають нашим Збройним силам військову допомогу такими невеликими партіями – у них немає великих запасів зброї та техніки на складах.

Понад п'ять місяців повномасштабної війни з РФ показали, що країни Заходу не готові до швидкої логістики. Таку думку в програмі "Далебі. Правду кажучи" в межах авторського проєкту "Орестократія" шеф-редактора OBOZREVATEL Ореста Сохара висловив офіцер Збройних сил України, член експертної групи при головнокомандувачі ЗСУ Семен Кабакаєв.

"Логістика важлива, важлива готовність до такого. І, на жаль, виявилося, що світ не готовий до цього... також уряди деяких країн повільно реагують", – зауважив він.

Кабакаєв зазначив, що, крім зброї, є проблема і з боєприпасами. ЗСУ застосовують проти ворога снаряди радянських калібрів 122 та 152 мм. Західні ж країни використовують натовський калібр – 155 мм. А необхідні Україні боєприпаси виготовляють лише на одному заводі, його потужності обмежені.

Військовий підсумував, що є три фактори, які ускладнюють ситуацію на фронті для ЗСУ:

– західні країни не мають на складах достатньо зброї, яку вони можуть швидко надати Україні;

– партнерам не вистачає потужностей для оперативного виробництва нової зброї для ЗСУ;

– повільна логістика.

EXMO affiliate program