«Такого знущання ще не було»: бойовики примушують людей роздягатися на блокпосту «Оленівка»

9 июня 2021 г. в 07:20

Представники т.зв. «ДНР» пропускають людей на вільну територію України лише через підконтрольній їм блокпост «Оленівка» у Волноваському районі Донецької області двічі на тиждень, виключно щопонеділка та щоп’ятниці. Причому людей з ТОТ бойовики примушували роздягатися для огляду до спідньої білизни. Про це інформує Вільне Радіо з посиланням на представників благодійного фонду «Право на захист».

«Люди, які перетинають з боку непідконтрольної території, повідомляють про дуже ретельний огляд на блокпосту «Оленівка». Жінок оглядають до спідньої білизни… Люди нам розповідали, що їх навіть просили зняти спідню білизну. З чим це пов’язано, людям невідомо. Оглядають чоловіки: окремо немає жінок-військових, які б робили такий огляд. Люди так схвильовані, що кажуть: «Такого знущання, приниження ніколи на собі не відчували», — розповідала одна з правозахисників, яка напередодні спостерігала за перетином на КПВВ «Новотроїцьке».

Правозахисники також відзначають, що впродовж останніх 3-х тижнів на Донеччині стали проходити більше людей в бік вільної української території.

«Дуже багато з них переїжджають на постійне місце проживання», — зазначає представниця БФ «Право на захист».

sprotyv.info

EXMO affiliate program