Таран назвав нову загрозу для України від військ РФ зі сторони Білорусі (Відео)

16 мая 2021 г. в 08:40

Загроза військового вторгнення Росії в Україну не минула. Міноборони України не виключає, що вторгнення РФ може відбутись на півночі на ділянці кордону України з Білоруссю.

Про таку загрозу для України від військ РФ міністр оборони України Андрій Таран у ході Всеукраїнського форуму “Україна 30”.

Під час спілкування з журналістами, Таран відзначив, що Росія попри заяви пр овідведенян військ від кордонів України насправді відвела загалом лише 4 тисячі своїх військових без техніки.

“За даними нашої розвідки та інформації від наших західних партнерів, Росія дуже повільно відводить свої війська… Техніка РФ все ще залишається поблизу нашого північного кордону”, – констатував Андрій Таран.

За його словами, дислокація військової техніки РФ біля кордонів України означає, що своїх військових до цієї техніки Росія може повернути за кілька годин. Тому українська військова розвідка ретельно відслідковує ситуацію в тому числі і на північному кордоні України.

Глава українського оборонного відомства наголосив, що Міноборони України має розроблений план протидії військам Росії у разі їх вторгнення в Україну зі сторони Білорусі.

«Станом на зараз такої безпосередньої загрози не відзначаємо. Водночас, у випадку необхідності у нас є розроблені плани, і ми знаємо як діяти, якщо побачимо ознаки створення угрупування збройних сил, яке може бути застосоване через Білорусь», — сказав очільник Міноборони України Андрій Таран.

Більше — у прямій мові міністра оборони України у повній версії його прес-конференції. Відео

newsyou.info

EXMO affiliate program