Таргани та 20-річні простирадла: умови оздоровчого табору у Коблевому

4 июля 2019 г. в 00:33

З оздоровчого табору до лікарні – першого липня в інфекційне відділення госпіталізували 16 дітей із симптоми отруєння. Усі відпочивали у закладі Салют у Коблевому. У неділю ввечері їм стало зле, скаржилися на нудоту і температуру. Медик табору забрала до ізолятора тільки чотирьох. Решту дітей своїми пігулками лікували вожаті.

Після скандалу батьків, які почали масово телефонувати до закладу, ще понад 30 дітей зі скаргами оглянула лікар-інфекціоніст. Результати аналізів будуть у четвер. Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція.

У таборі діти наввипередки скаржаться на погані умови. Директорка табору усі звинувачення про погане харчування відкидає.

Заклад занедбаний – за 40 років ремонт зробили тільки на першому поверсі, і то ще 10 років тому. Шафи, тумбочки, віконні і двірні рами старі і розсипаються від дотику, лінолеум і шпалери не замінювали десятки років.

Діти розповідають, у кімнатах бігають таргани, а в компоті плавають мурахи.

Комісія з Облздоров’я та Соцзахисту перебувала у таборі з годину, жодних коментарів не дали. У держпродспоживслужбі вже заявили, що через жахливий стан заклад не мав дозволу розміщувати дітей вище третього поверху. Та, попри це, їх поселили на четвертому і п’ятому.

Нині у закладі 331 дитина з п’яти областей – це обдаровані учні та пільговики, зокрема і діти учасників АТО. Двох уже забрали батьки. Держпродспоживслужба радить поки залишити дітей на місці і тиждень за ними спостерігати – аби не поширювати недугу. Попередньо заклад зобов’язали усунути недоліки до нового заїзду. За фактом масового захворювання дітей поліція відкрила кримінальне провадження.

Fakty.ua

EXMO affiliate program