Тихановська пояснила, чому покинула Білорусь (Відео)

11 августа 2020 г. в 22:52

Кандидат у президенти Білорусі від опозиції Світлана Тихановська виїхала в Литву.

Як пояснила Тихановська у своєму відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі “Страна для жизни”, такий вибір вона зробила сама.

“Я прийняла дуже важке для себе рішення. Рішення я прийняла абсолютно самостійно: ні друзі, ні рідні, ні штаб, ні Сергій (чоловік – ред.) жодним чином на нього просто не могли вплинути. Я знаю, що багато хто мене зрозуміє, багато хто мене засудить, багато хто зненавидить. Але, знаєте, не дай Бог, опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я. Люди, бережіть себе, будь ласка. Жодне життя не варте того, що зараз відбувається… Діти – це найважливіше, що є в нашому житті”, – сказала Світлана Тихановська у відео із заголовком “Я поїхала до дітей”.

Як повідомляла раніше ІА “7 Днів-Україна”, глава МЗС Литви сьогодні вранці проінформував, що Тихановська приїхала в Литву.

Довірена особа Тихановської Ольга Кавалькова заявила білоруській службі “Радіо Свобода“, що Тихановську вивезли з країни до Литви представники білоруської влади.

“У Світлани не було вибору, білоруська влада вивезла її з країни. Важливо, щоб вона була на волі і жива. Від’їзд Світлани дозволив звільнити Марію Мороз (начальницю штабу Тихановської – ред.), яка виявилася заручницею в цій ситуації, вони поїхали разом”, – сказала Ковалькова.

Довірена особа також заявила, що виїзд Тихановської з Білорусі нічого не змінює.

“Світлана перемогла на виборах, ми всі перемогли, ми зробили неможливе. Там, де комісії підраховували голоси чесно, Тихановська набрала від 60% до 70%, у Новій Боровій – 90%, є документальні підтвердження – копії протоколів. Її від’їзд з країни не скасовує нашу перемогу і поразку уряду, білоруси ніколи не приймуть Олександра Лукашенка на пост президента, люди не вірять в його перемогу. Влада повинна визнати це і почати діалог, якщо діалогу немає, то у людей єдиний вибір – це протести”, – заявила Ольга Кавалькова.

10 серпня, нагадаємо, Світлана Тихановська заявила, що вважає себе переможцем президентських виблорів у Білорусі і подала скаргу на в ЦВК Білорусі про оскарження результатів виборів 9 серпня, за якими в Олександра Лукашенка 80% голосів виборців.

Два дні поспіль у містах Білорусі тривають масові акції протесту – білоруси вимагають чесних президентських виборів. Влада Лукашенка протести розганяє силовими методами.

newsyou.info

EXMO affiliate program