"Тіло було чорне, там не було кого впізнавати", - заявив Андрій Буяк, брат померлого у Тернополі журналіста (відео)

25 сентября 2021 г. в 12:20

24 вересня у Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція щодо загадкового зникнення та смерті тернопільського журналіста Ярослава Буяка.

"Він нам сказав, що поїде на оздоровлення, - розповів Андрій Буяк, рідний брат Ярослава Буяка, померлого журналіста. - Ну ми не переживали, далі він перестав виходити на зв'язок, ми найперше обдзвонили лікарні та морги, в тому числі і морг психоневрологічного диспансеру. Всюди нам повідомили, що такої людини в них немає".

31 серпня брат Ярослава пішов у поліцію і написав заяву.

"Так, 31.08 до нас звернувся Андрій Євгенович, - повідомив Олександр Богомол, начальник обласного управління поліції Тернопільщини. - 1.09 було відкрито - кримінальне провадження за статтею - умисне вбивство з відміткою - безвісти зникла особа. 10.09 - розшук. Були обдзвонені морги, лікувальні заклади, було отримано інформацію про рух коштів на його карточці, адже він отримуавв пенсію по групі, контакти його спілкування, по місцю проживання приходили перевіряли, на перетин кордону. Дивилися горища, підвали, вчора таке сталося і ми досліджуємо як такий хаос міг утворитися".

У поліції повідомили, що попросили родичів відстрочити будь-які поховання на декілька днів, щоб вони мали змогу отримати відповідні документи - заключеня про розтин, про смерть і провели повторний розтин за допомогою судово-медичної експертизи.

"Ярослав Буяк поступив до нас 27.08 біля другої години дня - бригада швидкої привезла його з вулиці Живова, в середній важкості - направлений у нарковідділ, біля 03.00 ночі він захотів сходити в туалет впав в коридорі, була визвана бригада реанімаційна, надавалася 30 хвилин допомога і через дві години часу він був відправлений в морг, - повідомив Михайло Вовчук, в.о. генерального директора Тернопільського обласного медичного центру соціально-небезпечних захворювань. - Було посвідчення учасника АТО, історія хвороби разом з хворим передається в морг, що ми і зробили".

Паталогоанатоми зробили розтин та виписали відповідну довідку про смерть Ярослава Буяка.

"Проведено розтин виписана довідка про смерть і залишена у морзі психоневрологічної лікарні", - відзначив Євген Москальчук, директор Тернопільського обласного патологоанатомічне бюро. - На швидкій не найшли, в лікарні не знайшли, в морзі не знайшли, щось тут не так".

Коли ж вчора Андрій Буяк пішов на впізнання, його спитали, чи хоче він це робити, адже там немає кого впізнавати

"Він був весь чорний, опухший, там температура не була відповідна для зберігання тіла, - відзначив Андрій Буяк. - Ми думали ще робити панахиду, але батько сказав, якщо ми почнемо возити тіло туди-сюди, то воно просто розсипеться".

Детальніше у відео "Файного міста".

ternopoliany.te.ua

EXMO affiliate program