Треба вирішувати: приймаємо чи ні закон про особливий статус Донбасу, - Зеленський (відео)

11 октября 2019 г. в 09:30

Президент України Володимир Зеленський розповів про необхідність ухвалення закону про особливий статут Донбасу.

Про це він повідомив під час пресмарафону, який транслює телеканал ZIK.

Володимир Зеленський прокоментував слова спікера парламенту Дмитра Разумкова щодо прийняття і розгляду закону про особливий статут Донбасу тільки після зустрічі у "нормандському" форматі.

"Я думаю, що пан Разумков мав на увазі те, що він реально мав на увазі, – що 31 грудня закінчується закон про особливий статус Донбасу, і треба буде вирішувати – ми приймаємо новий закон про особливий статус Донбасу чи ми не приймаємо", - зазначив президент.

Крім того, він розповів про наслідки прийняття або неприйняття закону.

"Якщо ми приймаємо, тоді ми імплементуємо формулу Штайнмаєра, якщо ми ведемо до мирного врегулювання і користуємось Мінським процесом. Якщо ми це не будемо робити і не будемо приймати закон про особливий статус і не будемо імплементувати формулу Штайнмаєра, і не будемо йти кроками Мінського процесу, ми будемо виходити з Мінського процесу. Тому що це автоматично. Якщо ви це не робите, то ви виходите. Це моє враження, що може статися саме так. І тоді є ще один крок, щоб та сторона сказала, що Україна сама не хоче виконувати те, що вона підписала. І тоді ми можемо з вами залишитись один на один з РФ", - наголосив Володимир Зеленський.

EXMO affiliate program