Три сценарії локдауну. У Кабміні розповіли, коли можуть ввести посилені карантинні обмеження (відео)

27 ноября 2020 г. в 08:40

В уряді розглядають три сценарії розвитку подій для введення повного локдауну в Україні, які відрізняються тільки датами.

Перший варіант передбачає введення жорсткого карантину буквально відразу після ухвалення економічних законів, що гарантують підтримку бізнесу. Співрозмовник видання з фракції Слуга народу запевняє, що, так, локдаун можуть ввести вже наступного тижня, якщо зростання випадків коронавірусу не сповільниться. Термін обмежень — від двох тижнів до закінчення новорічних свят. «Це найболючіший варіант, крайній захід», — підтверджує співрозмовник LIGA.net в Кабміні.

Другий варіант передбачає запровадження карантину не раніше 15 грудня, який триватиме до закінчення різдвяних свят. Цей варіант дає підприємцям можливість підготуватися до обмежень. «Бізнес має бути попереджений заздалегідь, щоб ресторатори, наприклад, не закупили тонну риби, яка через локдаун протухне», — пояснює співрозмовник видання в Кабінеті міністрів. Поки що, за його словами, це найвірогідніший план дій, проте все залежить від статистики.

Третій варіант — найщадніший. Він передбачає обмеження роботи низки підприємств з 29 грудня на два чи три тижні. «Він дасть можливість легше пережити локдаун і спокійно завершити фінансові справи в кінці року», — говорить співрозмовник LIGA.net в президентській політсилі.

EXMO affiliate program