Трупи окупантів вивозять у переповнених вантажівках: зведення Генштабу на ранок 16 вересня (відео)

16 сентября 2022 г. в 17:30

На 205 добу повномасштабного російського вторгнення, противник намагається приховати масові втрати після вогневого ураження, завданого ЗСУ по місцях зосередження російських військ – на півдні України трупи рашистів вивозяться вантажівками.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що противник продовжує працювати над тим, щоб завадити наступати українським бійцям та намагається утримати тимчасово захоплені території, а також повністю окупувати Донецьку область. Так, рашисти регулярно обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення та намагаються вживати заходів щодо перегрупування військ на окремих напрямках, також ведеться повітряна розвідка. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ворог, як і раніше, порушує норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни – він завдає ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури. Від авіаційних і ракетних ударів та задіяння ворогом РСЗВ за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Зокрема Костянтинівки, Дружківки, Куп’янська, Сіверська, Нью-Йорка, Мар’їнки, Гуляйполя, Мирного та Великого Артакового.

Протягом доби було завдано 11 ракетних, 15 авіаційних ударів та здійснено 96 обстрілів із систем реактивної артилерії по об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін.

На інших напрямках противник обстрілював інфраструктуру із танків та артилерії різних типів:

на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Лугівка Сумської області;

на Харківському напрямку, зокрема з території російської федерації – в районі Гоптівки, Козачої Лопані, Малої Вовчої, Зибиного та Стрілечої;

на Слов’янському напрямку – Дворічна та Гороховатка;

на Краматорському напрямку – Пришиб, Тетянівка, Крива Лука, Озерне, Пискунівка, Райгородок, Стародубівка, Білогорівка, Сіверськ, Роздолівка та Спірне;

на Бахмутському напрямку – Нью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга, Зайцеве, Одрадівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка та Веселе;

на Авдіївському напрямку – Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське, Авдіївка та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не проводив. Здійснював обстріли по всій лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку фіксувався вогневий вплив ворожої артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, окупанти вели повітряну розвідку БпЛА та здійснили 34 літаковильоти оперативно-тактичної авіації для завдання ударів по території Херсонської і Запорізької областей.

У районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка було успішно відбито атаки росіян.

Протягом минулої доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 18 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони. Втрати ворога уточнюються.

Також, підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ було знищено два БпЛА окупантів на різних напрямках. Окрім цього, підрозділами ракетних військ і артилерії було завдано вогневого впливу по 3 районах зосередження живої сили та бойової техніки противника. У зону ураження потрапили логістичні вузли та понтонні переправи ворога.

apostrophe.ua

EXMO affiliate program