«Це не тотальна мобілізація». Чому для перемоги максимум українців мають пройти спеціальні навчання — досвідчений генерал ЗСУ (відео)

12 июля 2022 г. в 09:00

По всій території України — як у прифронтовій смузі, так і в глибокому тилу — мають навчати населення вмінню захищати свою країну, вважає генерал Сергій Кривонос, колишній заступник секретаря РНБО і перший заступник командувача Сил спецоперацій в 2016—2019 роках.

Таку думку Кривонос висловив в інтерв'ю українській журналістці Олені Трибушній, головній редакторці та ведучій YouTube-каналу Є питання, коментуючи можливості ЗСУ досягти якнайшвидшого завершення війни.

«Питання не в мобілізації, питання в навчанні населення захищати свою країну. Ми можемо мобілізовувати ще десятки і сотні тисяч людей, але якщо вони не навчені, не вміють воювати, то нащо вони потрібні на фронті? Завдання — всіх готувати», — підкреслив Кривонос.

За його словами, такий підхід — «це не тотальна мобілізація, це навчання спроможності, в першу чергу чоловічого населення, захищати свою країну» що не здійснювалось протягом тридцяти років нашої незалежності".

Генерал вважає, що це реально робити навіть під час війни, оскільки без підготовки резервів «наші сили достатньо швидко вичерпаються, бо ми знаємо, яка величезна кількість поранених і вбитих щоденно».

«І якщо не нарощувати зусилля з навчання мобілізаційних резервів, то просто не буде кому воювати», — пояснив Кривонос. На його думку, це мусить відбуватися «в кожному районі, в кожному селі, в кожному місті, по всій території України, як у прифронтовій смузі, так і в далекому глибокому тилу».

нв

EXMO affiliate program