Це не зрада, – мер про засекречений порятунок захисників Маріуполя з "Азовсталі" (відео)

18 июня 2022 г. в 23:50

Наразі всі працюють задля того, щоб героїчні захисники Маріуполя з "Азовсталі" повернулися живими до України.

Їхній порятунок – це не зрада, не здача у полон, а евакуація. Безпосередньо буде обмін полоненими, і до цього Україна готується – розповів ексклюзивно сайту 24 каналу мер Маріуполя Вадим Бойченко.Є декілька речей, які я не можу, на жаль, розповісти про те, що робиться сьогодні, щоб допомогти їм. Щоб там, де вони зараз є, щоб їм було зручно. Безпосередньо керує цим процесом Президент України Володимир Зеленський,– зазначив мер Маріуполя.За словами очільника Маріуполя, сьогодні голови військових адміністрацій і Запоріжжя, і Донецького регіону також беруть у цьому участь. Тобто працюють усі, щоб повернення захисників відбулося. Є керівники, які відповідають за це.

Що варто знати про оборону Маріуполя

Майже 3 місяці захисники Маріуполя утримували свої позиції в повному оточенні військ Росії. За цей час їм вдалося знищити орієнтовно 6 тисяч окупантів.

Водночас загарбники завдавали по позиціях наших захисників на "Азовсталі" по кілька десятків ударів на добу, використовуючи авіацію, танки та важку артилерію.

Українська влада повідомляла, що евакуація з території заводу цивільних закінчилася 7 травня. А операція з порятунку заблокованих українських військових на "Азовсталі" розпочалась 16 травня. Тоді 53 важкопоранених захисника вдалося евакуювати й доставити до медичного закладу в окупованому Новоазовську.

Зараз в Росії перебувають понад 2,5 тисячі українських військових, яких вдалося евакуювати з "Азовсталі". Всі вони стали "публічними полоненими", тож країні-агресорці невигідно застосовувати тортури проти наших захисників. Про це заявив Володимир Зеленський.

24tv.ua

EXMO affiliate program