Церковна “еліта”: стало відомо, на яких автівках їздять священники РПЦ в Україні (відео)

30 июня 2020 г. в 07:40

Священнослужителі Російської православної церкви в Україні, які за всіма канонами мали б вести аскетичний спосіб життя, напевно вирішили не відмовлятися від мирських задоволень, тому можуть похалитися автопарком з елітних автівок.

Про це інформує видання “Слідство Інфо”, журналісти якого склали рейтинг з 5 найдорожчих автівок священників РПЦ в Україні.

Першу сходинку рейтингу займає митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, в миру — Іван Паканич, який очолює представництво Російської православної церкви в Україні і, фактично, є правою рукою предстоятеля Онуфрія.

Варто зауважити, що в липні 2013 року він отримав від президента Росії Володимира Путіна “орден дружби”.

Їздить владика на елітному авто Audi А8 2019-го року випуску, вартість якого на вторинному ринку коливається від 2 до 2,5 млн гривень, залежно від комплектації.

Далі йде митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеймон, в миру Василь Поворознюк.

Протягом останніх 10 років він є главою Синодального відділу в справах сім’ї Російської православної церкви в Україні.

Пантелеймон також прославився скандальними заявами щодо представників ЛГБТ-спільноти.

Зокрема, священник вважає, що гомосексуалізм — це гріх, який призводить до психічних хвороб і спроб вчинити самогубство.

Владика Пантелеймон їздить на позашляховику Toyota Land Cruiser 2019-го року випуску.

Орієнтовна ціна автомобіля на вторинному ринку сягає 2,2 млн гривень.

Третю сходинку рейтингу посідає архієпископ Арцизький Віктор, в миру Владислав Биков.

Він є одним із наймолодших архієреїв Російської православної церкви в Україні.

Цей “служитель Бога” у 2017 році владика намагався вилетіти з одеського аеропорту з десятьма тисячами євро і тисячею доларів готівки, проте цьому завадили українські прикордонники. В результаті суд призначив йому адміністративне покарання.

Священник їздить на чорному позашляховику Audi Q7 2019-го року випуску, ціна якого коливається від 1,5 до 2 млн гривень.

На четвертому місці знаходиться митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, в миру Андрій Нікітін.

Нагадаємо, що у липні 2017 року митрополит провів так званий “молебень за загиблими ополченцями” в окупованій Горлівці. Дійство відбувалося під прапорами бойовиків ДНР.

У лютому 2019 року українські правоохоронці затримали Митрофана на одному з КПВВ та доставили його до відділу поліції в Слов’янську. Проте, після бесіди його відпустили.

Митрополит їздить на білому позашляховику Toyota Land Cruiser 2015-го року випуску, вартість якого на вторинному ринку приблизно дорівнює 1,5 млн гривень.

Останнє місце у рейтингу займає митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, в миру Петро Лебідь.

Священник є настоятелем Києво-Печерської лаври, був депутатом Київської міської ради від “Партії Регіонів”.

Варто зауважити, що під час Революції Гідності він активно підтримував владу Януковича, порівнюючи того з Ісусом Христом.

У пресі неодноразово з’являлися фото, як митрополит сідає в різні моделі автівок марки Mercedes.

Офіційно ж він володіє чорним позашляховиком Mercedes GL 350 2013-го року випуску, орієнтовна ціна якого на вторинному ринку становить приблизно у 950 тисяч гривень.

vgolos.com.ua

EXMO affiliate program