У Луцьку засудили вбивцю матері й дитини

10 декабря 2010 г. в 19:00

Винуватцю ДТП, що сталася 18 липня 2010 року у селі Підгайці Луцького району, у якій загинула 34-річна місцева мешканка Наталія Марчук, а згодом померла від травм і її менша донька, присудили сім років позбавлення волі із забороною керувати транспортом протягом трьох років.
На судовому засіданні представник обвинувачення Микола Ткачук, враховуючи тяжкість злочину, попросив суд винести покарання підсудному Василеві Нагорному у вигляді позбавлення волі на термін 20 років, пише «Волинь-нова».

Однак Луцький міськрайонний суд під головуванням судді Володимира Барчука, врахувавши, що Нагорний несудимий, працював, позитивно характеризується, повністю визнав вину, пом’якшив вирок.

Нагадаємо, в аварії «Ауді», за кермом якого був Нагорний, у сутінках на величезній швикості врізалося у «Фольксваген-Пасат».

«У «Пасаті», окрім водія, знаходилися його дитина, що сиділа біля нього, і чоловік із жінкою та двома дітьми, котрі були розміщені на задньому сидінні. Оскільки удар припав на багажну частину автівки, відповідно, вони й найбільше постраждали», – розповідав тоді начальник сектору зв’язків із громадськістю обласного ДАІ Віктор Главічка.

Наталія Марчук, яка сиділа на задньому сидінні загинула одразу, а її 6-річна дочка Марійка померла через 24 доби перебування в реанімації.

Старша дитина – 12-річна Аня – на сьогодні перенесла операцію і ще кілька місяців знаходитиметься в гіпсі.

44-річний Василь Нагорний того дня гуляв на весіллі доньки, на якому гості не вживали алкоголю з релігійних переконань. Але біля школи, де відбувалося весілля, у магазині можна було придбати спиртне, чим і користувалися гості, які не належали до релігійної громади. Серед яких був і Нагорний. Це підтвердили продавці.

До речі, «Ауді» не належало Нагорному. На цій іномарці на весілля приїхали гості із Прибалтики. А волиняни вирішили просто прокататися.

Експерти встановили, що під час гальмування «Ауді» швидкість сягала не менше 185 кілометрів за годину, а взагалі вона була значно більшою.

Нагорний так і не вибачився за скоєне перед рідними жертв, на суді вів себе недостойно, пише видання, казав, що пив лише квас, навіть посміхався.

Тільки перед винесенням вироку визнав себе винним, очевидно, завдяки старанням адвоката.
EXMO affiliate program