У Білому домі допустили, що РФ може застосувати ядерну зброю, і назвали можливі точки удару (відео)

26 сентября 2022 г. в 17:30

Представники адміністрації США допустили, що Путін може застосувати тактичну ядерну зброю. Однак поки ніщо не свідчить про підготовку такого удару. Про це пише The New York Times.

У Білому домі вважають, що РФ може влаштувати демонстраційний вибух над Чорним морем, Північним Льодовитим океаном або на території України. Деякі офіційні особи США заявили, що вони відзначили зміну тону, масштабу і серйозності останніх загроз Путіна в порівнянні з аналогічними загрозами, які він робив після відходу Росії з-під Києва і Північної України на початку цього року. Два високопоставлених чиновники заявили, що вони не вірять, що Путін готовий застосувати ядерну зброю зараз, враховуючи реакцію, яку це викличе з боку Заходу, а також з боку союзників Москви, таких як Китай та Індія, які минулого тижня озвучили свою найжорсткішу критику на сьогодні щодо застосування ядерної зброї. Проте, ці ж офіційні особи США також заявили, що дуже серйозно ставляться до висловлювань Путіна.

Карін Жан-П'єр, прессекретар Білого дому, підтвердила цю позицію в п'ятницю. "Очевидно, що ми дуже серйозно ставимося до цих загроз, але ми не бачимо ніяких причин для коригування нашої власної ядерної політики зараз", - сказала вона.

u-news.com.ua

EXMO affiliate program