У Бразилії російський дипломат напав на співгромадянку, яка протестувала проти війни з Україною (відео)

27 февраля 2023 г. в 08:15

У Ріо-де-Жанейро в Бразилії працівник консульства рф напав на росіянку, яка протестувала проти війни в Україні.

Про це повідомляють бразильська газета Folha de S.Paulo та телеканал globo.com.

Інцидент стався в річницю повномасштабного вторгнення рф до України, 24 лютого. Організаторка акції протесту опублікувала в соцмережі відео, на якому видно, як чоловік у сорочці та шортах вимагає від неї віддати йому телефон, а потім б'є по спині іншу учасницю. У відповідь на обурення жінки, яка знімає, чоловік погрожує їй завдати ще сильнішого удару. Після цього до чоловіка підходять працівники поліції.

За інформацією місцевих ЗМІ, акцію організувала росіянка Уляна Лопатіна, яка разом із землячкою вирішила наклеїти на двері та стіну консульства плакати. На плакатах були написи: «Зупиніть війну», «путін, тебе чекає пекло» і «путін іде до біса» португальською та англійською мовами, а також інша критика вторгнення російською мовою.

Однак за кілька хвилин після початку акції працівник консульства вирвав плакати з рук Лопатіної та вдарив її знайому. Після чого він хотів повернутися до будівлі, але його викликали на вулицю поліцейські.

Співробітник російського посольства в Бразиліа, столиці Бразилії, на прохання прокоментувати ситуацію відповів, що його час роботи закінчився і на роботу він повернеться тільки в понеділок, 27 лютого.

У поліції підтвердили, що вони виїжджали на вулицю професора Азеведо Маркеса, де відбувався публічний захід, під час якого сталося заворушення. Поліцейські кажуть, що доправили причетних до відділку поліції.

Як додали журналісти, посадовці та працівники консульств і посольств користуються частковим імунітетом. Їх можна заарештувати або взяти під варту за тяжкі злочини та за рішенням суду.

hromadske.ua

EXMO affiliate program