У Бразилії заарештували відомого найманця ДНР-ЛНР (відео)

11 мая 2021 г. в 15:40

У Бразилії за зберігання наркотиків і боєприпасів заарештували Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на стороні проросійських бойовиків ДНР-ЛНР.

Про це повідомляє видання Globo.

У колишнього найманця у будинку знайшли 25 кг марихуани, кокаїн і 350 боєприпасів калібру 9 мм. У Лусваргі правоохоронці вилучили гроші, паспорти і мотоцикл підозрілого походження.

Лусваргі затримали в муніципалітеті Президенті-Пруденті. За його словами, він приїхав туди в пошуках роботи і в результаті на прохання невідомих погодився зберігати вдома наркотики і боєприпаси.

За версією правоохоронних органів України, Рафаель Лусваргі воював на боці «ДНР» з вересня 2014 року по травень 2015 го. Він був командиром роти, інструктором і розвідником, а також брав участь в бойових діях. В його обов'язки також входила вербування інших іноземців в збройні формування підтримуваних Росією бойовиків.

У жовтні 2016 року Лусваргі був затриманий СБУ під час спроби в'їзду в Україну. У січні 2017 року суд засудив його до 13 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі та участі в незаконних збройних формуваннях. Влітку того ж року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу на перегляд.

Після цього Лусваргі жив в Свято-Покровському Голосіївському монастирі в Києві. У 2018 році його схопили націоналісти і доставили в СБУ. У травні 2019 року суд знову засудив Лусваргі до 13 років в'язниці за звинуваченням в участі в терористичних організаціях і незаконних збройних формуваннях на сході України. У тому ж році він потрапив в список обміну полоненими і був переданий «ДНР».

В кінці грудня 2019 року Україна в рамках масштабного обміну полонених передала Рафаеля Лусваргі бойовикам.

EXMO affiliate program