У Бучі окупанти вбивали мешканців із білими пов'язками, яких самі й змушували носити: розповідь свідка

25 июля 2022 г. в 23:30

У Бучі Київської області під час окупації російські військові змушували мирних жителів носити білі пов'язки нібито для їхньої безпеки. Незважаючи на це, ворог все одно безжально вбивав українців.

Про це розповів мешканець населеного пункту Дмитро Гапченко, повідомив журналіст Денис Казанський. Окупанти розстрілювали людей, які намагалися залишити місто.

"Ми знаходили дуже багато (тіл. – Ред.) людей з пов'язками, продуктами харчування, яких просто розстрілювали. Причини – зрозуміти неможливо. Чи це їхній якийсь сильний страх, чи… Була така інформація від людей, які спілкувалися з ними (окупантами. – Ред.). Вони (росіяни. – Ред.) говорили – якщо ви будете з білою пов'язкою, то ви показуєте, що ви – мирні мешканці. Вам можна ходити… Але ви бачили, наскільки це не допомагало. Їм (окупантам. – Ред.) однаково було – людина з пов'язкою чи ні. Все одно розстрілювали", – розповів свідок воєнних злочинів росіян.

Він додав, що військові країни-агресора також цілеспрямовано вбивали тих мирних жителів, які намагалися залишити окуповану Бучу.

"З першого дня війни ми бачили факти, коли людей розстрілювали цілими сім'ями – вони намагалися виїхати з міста. Цих машин (у яких їхали мирні жителі – Ред.) було так багато, що з них робили барикади на блокпостах росіян", – уточнив Гапченко.

Він зазначив, що факти цілеспрямованих розстрілів мирних мешканців фіксували на всіх виїздах із Бучі.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program