У Чечню на "перевиховання" вивезли донецьких та луганських підлітків (відео)

17 ноября 2022 г. в 19:30

Неповнолітніх дітей із тимчасово окупованих територій Луганщини та Донеччини вивезли до Чечні. Здебільшого це все молоді хлопці, яким ще не виповнилося 18-ти.

До Чечні прибули 200 підлітків. Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на голову Чечні Рамзана Кадирова. Останній, звісно, як зазвичай, опублікував відео з дітьми у своєму Тік-Тоці і на офіційній сторінці в Телеграмі.

В повідомленні зазначається, що більшість дітей, які приїхали в республіку Чечню з тимчасово окупованих територій України. Щоправда, кажуть є й підлітки з інших регіонів росії.

Головна мета приїзду – перевиховання. Мовляв, так влада російської федерації бореться із "важкими підлітками".

"З ними проводитиметься профілактична робота "з метою військово-патріотичного виховання", – заявив голова Чечні Рамзан Кадиров.

Кажуть, всі ці підлітки перебувають на обліку у правоохоронних органах. Відтак, їх привезли до Чечні в рамках федеральної програми "Підлітки росії".

У рамках перебування заплановано "насичену програму" з відвідуванням визначних пам'яток, повідомив Кадиров. Так, підлітки, що приїхали, за його словами, вже відвідали російський університет спецназу та прилеглий полігон.

За словами радниці-уповноваженої президента України з прав дитини Дар’ї Герасимчук, росія викрадала і продовжує викрадати дітей з усіх тимчасово окупованих нею територій – інформація про депортованих (вивезених в росію або Білорусь) та примусово переміщених (вивезених на територію "Л/ДНР" чи Криму) дітей є з кожної області, що побувала під окупацією: з Київщини, Сумщини, Чернігівщини, Харківщини, Донеччини тощо. Найважче – з інформацією з регіонів, що досі перебувають в окупації – в української сторони немає можливості ані зібрати, ані перевірити дані.

Станом на кінець жовтня, офіційно депортованими вважаються понад 9400 українських дітей.

стопкор

EXMO affiliate program