У Черкасах планують пускати в транспорт за перепустками через коронавірус (відео)

20 марта 2020 г. в 20:12

У разі появи в Черкасах випадків захворювання на коронавірус, там доведеться повністю припинити рух громадського транспорту.

А поки в місті розглядають можливість пускати в автобуси за пропусками. Про це заявив мер міста Анатолій Бондаренко у програмі "72 години"

"Але ми його не будемо зупиняти, доки не забезпечимо підвозом працівників стратегічних підприємств. Тому що створити транспортний колапс – великого розуму не потрібно", – сказав посадовець.

Бондаренко додав, що нині місцевий департамент ЖКГ спільно з його заступницею працюють над тим, аби розробити спеціальні маршрути й забезпечити можливістю дістатися на роботу насамперед лікарів, працівників аптек, теплокомуненерго, інших стратегічних підприємств.

На думку міського голови, є декілька варіантів, як це зробити. Перший передбачає, що громадський транспорт ходитиме за звичним графіком, але в автобуси і тролейбуси допускатимуть по посвідченнях і перепустках, виданих міською радою, із яких буде зрозуміло, що люди їдуть на роботу.

Ще однин варіант – громадський транспорт ходитиме не за звичними маршрутами, а за спеціальними рейсами, які підвозитимуть працівників на роботу і додому.

"Вивчаються й інші варіанти. Завдання – не наслідувати того, що відбувається в Києві, де після зупинки метро утворилися величезні затори", – підсумував Бондаренко.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program