У Чернігові копи застрелили чоловіка: він мав психічні розлади і тероризував сусідів

16 мая 2021 г. в 23:00

Чоловік, котрий загинув від кулі поліцейських у Чернігові, мав психічні розлади й тероризував сусідів. Відколи в нього з'явилася співмешканка – у квартирі постійно були скандали. 14 травня він погрожував зарізати жінку, ще одним ножем кинув у сусіда, а потім напав і на патрульних. Про деталі смертельного інциденту йдеться у сюжеті ТСН.

На виклик того дня приїхало троє поліцейських, через двері вони чули крик, але їм ніхто не відчиняв, тому вирішили вибити замок. Чоловік з ножами в обох руках кинувся на патрульних.

У патрульний поліції кажуть: спочатку їхні співробітники намагалися достукатися до гармидерника вмовляннями.

"Патрульні поліцейські намагалися вгамувати чоловіка розмовою й неодноразово попереджали, щоб чоловік заспокоївся. Але громадянин продовжував поводитися агресивно, не реагував на заклики поліцейських кинути ножі й не чинити опір. Якоїсь миті чоловік раптово став наближатися до патрульних, тримаючи ножі у руках, тим самим скорочуючи відстань до поліцейських", - розповідає т.в.о. керівника управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції капітан поліції Денис Грищенко.

І вже тоді патрульні перейшли від слів до найсуворішого примусу - табельної зброї . Мешканці під'їзду кажуть, що чули не один постріл.

Чоловік помер іще до приїзду "швидкої". Сусіди кажуть, що небіжчик зі співмешканкою ніколи не були зразковою родиною. За їхніми словами, він сам був інвалідом - у нього була шизофренія. Він часто лежав у психлікарні, батьки померли.

Чи правомірно застосовували зброю правоохоронці - тепер з'ясовують слідчі Державного бюро розслідувань.

За пять років від часу створення патрульної служби - це третій випадок застосування зброї чернігівськими правохоронцями. Останній - став фатальним для нападника.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program