У Чернівцях засудили двох педофілів-пенсіонерів до 15 та 12 років ув'язнення

11 января 2023 г. в 11:14

Двох пенсіонерів з Чернівецької області, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх, засудили до 15 та 12 років ув'язнення. 77-річний чернівчанин упродовж 15 років мав статеві відносини з дітьми, виготовляв порнографію й створив вдома дім розпусти. Він залучав дітей до надання інтимних послуг за гроші іншим чоловікам, серед яких був 68-річний завідувач відділення коледжу.

Про це йдеться на сайті обласної прокуратури, пише Суспільне.

За даними прокуратури, 77-річний чернівчанин створив у себе вдома дім розпусти та пропонував своїм знайомим сексуальні послуги жінок та дівчат. Серед потерпілих була його похресниця.

"Він запрошував до себе додому малолітніх та неповнолітніх дівчаток, як правило доньок жінок, які надавали йому сексуальні послуги. Чоловік фотографував дітей оголеними, а також за певну грошову винагороду вступав з ними в статеві відносини, фіксуючи на відео. У ході досудового розслідування виявлено 54 гігабайти файлів із зображеннями та відео порнографічного змісту", — йдеться на сайті прокуратури.

77-річний чоловік платив дітям гроші за інтимні послуги. У суді довели, що такими послугами користувався 68-річний завідувач відділення коледжу. Його засудили до 12 років за ґратами.

Фактично потерпілими було троє дівчат, проте лише двоє подали слідчому заяви про визнання їх потерпілими у провадженні.

У суді обвинувачені вину визнали частково.

У квітні 2021 року у Чернівцях затримали двох чоловіків, яких підозрюють у розбещенні неповнолітніх. У квартирі знайшли фото та відео дитячої порнографії. Під час затримання там була дівчина-підліток, яка зізналась, що займалась з чоловіками сексом за гроші. Згодом у медіа повідомили: один з них працює викладачем коледжу. На запитання Суспільного, чи вважає себе винним, чоловік змовчав. Суспільне поспілкувалось із майже 20 його студентками. Вони погодились говорити анонімно, бо мають стосунок до навчального закладу.

66-річний викладач, якого підозрюють у розбещенні дітей, працював у закладі майже 40 років. Він викладав історію та був завідувачем — відповідав за документацію. До рішення суду чоловіка відсторонили від роботи.

Світлана Попович — секретарка музучилища, разом з викладачем працювала в одному кабінеті.

“Ми з ним близько не спілкувались, дає завдання — я виконую. Чутки про те, що він більше уваги звертає на красивих дівчат, були. Втім ніхто навіть припустити не міг, що це означає щось більше. Однак я не здивувалась, коли його затримали”, — каже вона.

Світлана — одна із двох працівниць коледжу, які погодились розповісти про викладача. Інша — колишня студентка підозрюваного Ірина Гураль. Вона каже, що "як чоловік" викладач міг звернути увагу на коротку спідницю, однак це було нечасто. Водночас не знає про випадки, коли той до когось чіплявся.

Про "дивне" почуття гумору викладача нам розповіли всі студентки, з якими вдалось сконтактувати — їх було майже 20. Вони спілкувалися з нами анонімно, оскільки мають стосунок до коледжу. “Боюсь розповідати, бо потім будуть проблеми”, — повторювались повідомлення.

Зрештою, одна із дівчат розповіла, що намагалась уникати викладача, бо він "міг підійти в коридорі та почати розмову про секс".

“Деяким студенткам розповідав про свої пригоди з сексуального життя та фантазії. Мені натякав на секс і дещо інтимне мене просив. Що саме — я не можу сказати, викладачі через це сваряться”, — каже дівчина.

За її словами, викладачу подобалися "стрункі гарно одягнені дівчата". Він робив їм компліменти. Про те, що чоловік не дотримувався робочої етики, говорять й інші студентки: "Ми знали, що для хорошої оцінки потрібно було сміятися з жартів та мати хороший вигляд", — розповіла одна зі співрозмовниць.

"Чув, що красиво одягнених дівчат ставив за першу парту", — каже випускник коледжу. Інша студентка додає: "Міг щось просити у студентів, або обійняти випускницю. Та й випускника теж".

За словами дівчини, якій імовірно натякав на секс, викладачам регулярно говорили про поведінку чоловіка, втім реакції не було. Коли студенти хотіли зібрати докази, викладач про це дізнався. Згодом хвалився студентам, що сказав директору нібито на нього хочуть звести наклеп.

Інформацію, що на викладача скаржились, частина студенток спростувала. Серед них троє дали йому позитивну оцінку.

"Усі опитування були на парах відкритими. Те, що оцінки ставив за короткі спідниці — брехня". Ще одна випускниця сказала: "Нинішню ситуацію не треба змішувати з його роботою. Студенти б не боялися говорити, якби були такі випадки".

Студенткам-першокурсницям коледжу по 15 років. За словами директора Василя Бобика, ніхто не звертався зі скаргами на викладача. “Є багато особистого спілкування — студенти могли б розповісти про натяки з його боку".

Про затримання викладача директор дізнався із медіа, каже, що “впізнав його за потилицею" на відео із затримання. У коледжі не очікували, що викладача підозрюватимуть у розбещенні неповнолітніх.

3 квітня 2021 року в області затримали двох чоловіків, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх.

6 квітня 2021 року підозрюваних випустили під заставу у 150 тисяч гривень. Згодом прокуратура подала на це рішення апеляцію.

9 квітня 2021 Апеляційний суд знову відправив чоловіків під варту. Їхню заставу збільшили до майже чотирьох мільйонів гривень на обох.

19 травня 66-річного підозрюваного звільнили з посади викладача коледжу.

EXMO affiliate program