У Держдумі радять росіянам не виїжджати за кордон і не пересуватися країною (відео)

22 сентября 2022 г. в 07:40

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов дозволив відвідувати Красноярськ чи Омськ, але не рекомендував відпочивати в Туреччині. Під час часткової мобілізації найбільше людей можуть призвати у центральних та західних регіонах РФ.

Росіянам порадили не виїжджати за кордон і не пересуватися країною після указу президента Володимира Путіна про часткову мобілізацію. Про це заявив голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов у спілкуванні із російськими ЗМІ.

"У нас часткова мобілізація. Вона стосується не всієї країни. Тому додаткових обмежень, на мій погляд, не вводитиметься. Ви можете спокійно їхати до Красноярська чи Омська, але я б вам не радив їхати відпочивати до Туреччини", — підкреслив чиновник.

Росіяни, за його словами, можуть вільно пересуватися країною, якщо вони не отримали повістки до військкомату.

"Але краще цього не робити", — уточнив Картаполов.

Голова Комітету впевнений, що найбільше росіян під час часткової мобілізації призвуть у центральних та західних регіонах. Кожному федеральному суб'єкту Росії дадуть рознарядку з необхідної чисельності військових.

"Порівняти, наприклад, Московську область, Краснодарський край та Республіку Саха-Якутія. Звісно, вони непорівнянні за мобілізаційним ресурсом", — підкреслив Картаполов.

Часткова мобілізація в Росії — кому ще можна залишати країну

Член ради з прав людини за президента Росії Кирило Кабанов у спілкуванні з "РИА Новости" зазначив, що при частковій мобілізації за кордон можуть їхати ті, кому не видали повістку.

"За повної мобілізації забороняється виїзд з місця проживання без дозволу військових комісаріатів, але якщо людині прийшов повістка, то вона не може виїжджати", — сказав Кабанов.

Його запитали, чи можуть при частковій мобілізації виїжджати росіяни з військовим квитком, але без повістки. Член ради сказав, що це можливо.

"Юридично вони можуть виїжджати за кордон, тому що у когось військовий квиток обмежений — і він придатний лише у воєнний час. Він же не підпадає під часткову мобілізацію? Не потрапляє. Він може виїжджати", — пояснив Кабанов.

фокус

EXMO affiliate program