У Донецькій області солдата покарали за напад на офіцера

9 января 2023 г. в 23:00

У Донецькій області солдата Віталія Степаненко засудили за напад на офіцера. Про це редакція 368.media дізналася з вироку Мар’їнського райсуду (Курахове).

Наприкінці серпня Степаненко знаходився біля одного із приватних житлових будинків у селі Сонцівка Покровського району. Саме там розміщувалось батарея реактивного артилерійського дивізіону. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння.

В цей час неподалік від вказаного житлового будинку сиділи двоє старших лейтенантів, рядовий та старший солдат, які обговорювали поточні справи підрозділу та майбутнє переміщення в інший район для здійснення та виконання бойових завдань.

Степаненко підійшов до старшого лейтенанта та почав виказувати претензії з приводу виконання раніше своїх службових обов`язків заступника командира батареї з морально-психологічного забезпечення

Обвинувачений казав, що офіцер винен в тому, що його притягнено до адміністративної відповідальності за самовільне залишення військової частини та затримано у стані алкогольного сп’яніння. Старший лейтенант відповів, що Степаненко перебуває в стані алкогольного сп’яніння та сам винен у своїх проблемах.

Солдат вдарив правою ногою в область нижньої правої щелепи офіцера. Останній отримав тілесні ушкодження у вигляді припухлості, набряку м’яких тканин в проекції правої голки нижньої щелепи.

Чоловіку висунули підозру за ч. 4 ст. 405 КК. Степаненко визнав провину. Суд призначив йому покарання у вигляді арешту строком на шість місяців із триманням на гауптвахті.

EXMO affiliate program