У екс-глави Укравтодору знайшли схованку з мільйонами

16 сентября 2020 г. в 02:00

Співробітники Центрального антикорупційного бюро Польщі виявили невідоме досі майно, яке приховував екс-глава Укравтодору Славомир Новак. Про це у вівторок, 15 вересня, повідомляє Polsat News.

Зазначається, що слідчі антикорупційного бюро в ході обшуку виявили серед іншого гроші в різних валютах (понад 536 тисяч євро, 470 тисяч доларів і 30 тисяч злотих) - в цілому більше 4 млн злотих, частина з них зберігалася в двох спеціальних схованках, які були підготовлені для зберігання грошей.

Також польські правоохоронці конфіскували дві квартири вартістю в 2 млн злотих і автомобіль марки Land Rover. Слідчі наголошують, що виявлені гроші і автомобіль пов'язані з корупційними злочинами, вчиненими Славоміром Новаком.

"Нові висновки показують набагато більший масштаб дій Славоміра Новака, ніж вважалося досі", - сказав співрозмовник телеканалу, знайомий з деталями слідства.

Наразі слідство зосереджене на пошуку додаткових майнових компонентів, що належать колишньому політику.

Нагадаємо, 20 липня спецслужби Польщі повідомили про затримання за звинуваченням у корупції екс-глави Укравтодору Славоміра Новака. Пізніше в НАБУ розповіли деталі справи, яку вони вели спільно з польськими колегами. Повідомлялося, що екс-главу Укравтодору підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Слідство відпрацьовує тендери на суму 270 млн євро.

EXMO affiliate program