У Франківську після падіння з сьомого поверху загинула жінка. Донька стверджує, що це було вбивство

24 августа 2022 г. в 03:00

У четвер, 18 серпня, в Івано-Франківську на вулиці Курінного Чорноти після падіння з балкону сьомого поверху у лікарню з важкими травмами потрапила 39-річна жінка. Через день, після кількох операцій, Юлія Заразонова (на фото) померла.

Донька загиблої Яна Заразонова стверджує, що матір загинула під час конфлікту з колишнім хлопцем і тут йдеться про вбивство, пише Галка. Поліція розслідує інцидент за можливим фактом “доведення до самогубства”.

18 серпня загибла разом з молодшою 11-річною донькою весь день були на роботі у старшої. Ввечері вони поїхали додому. Яна зателефонувала до матері, аби поцікавитися, чи добралися додому. Втім, та не відповіла.

“Подзвонила до сестри. Та сказала, що вона в магазині. Я її запитала, чому вона там – та відповіла, що її відправив туди мамин хлопець. Це мамин колишній. Вони раніше розійшлися. Він, коли мама була в мене на роботі, дзвонив їй та погрожував розправою”, – розповіла Галці франківка.

Яна сказала сестрі, щоб та негайно йшла додому, а сама знову зателефонувала мамі, але на дзвінок відповів колишній її матері.

“Він мені сказав, що мама спить. Але я розумію, що це не так. Бо почула, що вона намагається кричати, але їй закрили рота. Тим часом моя сестра біжить додому, де біля будинку стояли його двоє друзів. Вона почула крики. І просить одного з них разом піти подивитися, що там твориться. Один з них пішов з нею…, – пояснює Яна. – Вони зайшли у квартиру, де сестра побачила, як мамин колишній душить її, хапав маму за волосся і бив.”

Яна каже, що мати чинила спротив – у так званого хлопця на тілі є подряпини. Те, що відбувалося у квартирі, знає зі слів молодшої сестри.

“Мама боролася за життя… В той момент їй стає погано. Колишній сказав сестрі принести води. Мама пішла на балкон і відкрила вікно, щоб подихати свіжим повітрям. Він пішов за нею, хоча мама сказала йому піти. Розумієте, вікно відкрите, і він хоче її штовхнути, вона падає. І він хоче її зловити, але не може, бо той її штовхає і вона перевертається та летить вниз…”, – ділиться жінка.

Старша донька приїхала до житла матері, коли та вже була на вулиці, там уже зібралися люди, які й викликали медиків і правоохоронців. Яна переконує, що чоловік вибіг з будинку та удав, що нічого не сталося, не викликав швидку чи поліцію. Вона додала, що фігурант раніше мав проблеми із законом.

“Чому він тікав, якщо невинний?!”, – запитує франківка.

Мама Яни померла наступного дня через важкі травми. Донька загиблої каже, що слідчі взяли у неї свідчення. Опитали і колишнього, але відпустили без висунення обвинувачень. Яна не погоджується з такими діями поліції і тому має намір добиватися розголосу у цій справі.

У секторі комунікацій ГУНП в області Галці прокоментували інцидент. Там повідомили, що за фактом можливого доведення жінки до самогубства триває досудове розслідування за ч1. статті 120 ККУ. Поліцейські встановили усіх учасників події. Наразі триває допит усіх свідків та очевидців, в тому числі буде допит неповнолітньої дитини загиблої. Слідчі призначили низку необхідних експертиз та інші слідчі дії. Після їх проведення буде прийняте рішення у кримінальному провадженні.

На запитання Галки правоохоронці підтвердили, що чоловік, котрий був з жінкою у квартирі, раніше судимий, він також вже допитаний.

galka.if.ua

EXMO affiliate program