У Херсоні ЗСУ вдарили по базі окупантів у комплексі Сальдо, в небо здійнявся чорний дим. Фото та відео

4 сентября 2022 г. в 11:00

У Херсоні 3 вересня знову пролунали вибухи. Місцеві жителі повідомили про влучання в оздоровчий центр, який належав місцевому гауляйтеру Володимиру Сальдо.

Разом із майном зрадника, за попередньою інформацією, знищено й певну кількість високопоставлених окупантів, які перебували там. Про це пишуть Telegram-канали, а ось за версією кремлівських пропагандистів "ніхто не постраждав".

Після обіду 3 вересня в тимчасово окупованому Херсоні знову пролунали сильні вибухи. Над місцем прильоту в небо здійнявся густий дим.

Спершу місцеві пабліки написали, що "бавовна" сталася в районі річкового порту. Однак незабаром стало відомо, що "подарунки" від українських військових прилетіли до херсонського оздоровчого комплексу з готелем "Загублений світ", розташованим неподалік.

Будівля дуже сильно постраждала унаслідок прильотів.

Цей комплекс належав гауляйтеру Володимиру Сальдо, який, з огляду на останні публічні повідомлення, досі в токсикологічному відділенні НДІ Скліфосовського в Москві лікується від "утоми" – саме так охарактеризував різке погіршення стану зрадника аж до впадання в кому його спільник Кирило Стремоусов.

Водночас, як повідомляє блогер і політик Борислав Береза, доки Сальдо відсутній, його "гостинністю" користувалися російські окупанти, зокрема командування підрозділів російської армії та високі чини з ФСБ.

"Херсон. Це готельний комплекс "Загублений світ", який належить Сальдо. Точніше, це був готельний комплекс. І належав він Сальдо. І це все, що від нього залишилося. До речі, там проживало найвище керівництво окупантів і чини з ФСБ. Більше не живуть. Їх зараз дістануть з-під завалів і відвезуть у пакетах додому, до Росії. Операція відбувається за планом. 100%", – написав Береза.

Інформацію про використання комплексу для проживання командування окупаційних сил підтверджують джерела громадського діяча та блогера Сергія Стерненка.

"У тимчасово окупованому Херсоні знищено готель-сауну колаборанта Сальдо "Загублений світ". Мої джерела кажуть, що там базувалися росіяни. Ну, нічого, дохлому Сальдо готель-сауна однаково не потрібен. Тим більше, що він його 2018 року "віджав", убивши бізнесмена Ігоря Пащенка", – написав він.

Водночас російський пропагандист із кремлівського "ТАСС", стоячи на тлі розгромленої будівлі комплексу, заявив, що "ніхто не постраждав".

"Під час ракетного удару по житловому кварталу Херсона ніхто не постраждав. Як заявили в правоохоронних органах області, обстрілом у День солідарності у боротьбі з тероризмом "київський режим вкотре підтвердив свій статус злочинної, терористичної держави", – "переконливо" запевнили пропагандисти.

https://war.obozrevatel.com

EXMO affiliate program