У Херсонському районі артилерія ЗСУ ювелірно поцілила по ворожій базі (відео)

27 сентября 2022 г. в 21:50

Бійці підрозділу TERRA виявили та знищили прямим влучанням артилерії базу з особовим складом і технікою ворога на Херсонському напрямку.

Українські бійці продовжують виконувати вогневі завдання з метою прорідження ворожих позицій на Херсонщині. В одному з населених пунктів на південному напрямку аеророзвідкою було виявлено місце базування противника, яке стало законною ціллю ЗСУ.

Кадри прямого влучання артилерії по ворожій базі на Херсонському фронті оприлюднив увечері 26 вересня український батальйон TERRA.

Зазначається, що підрозділом TERRA на основі аналізу попередньо накопичених на Херсонському напрямку розвідматеріалів, за допомогою дронів визначив місце базування ворожого особового складу та техніки. Також було виявлено, що в цій будівлі знаходиться російський ретранслятор радіосигналу.

"Командування ухвалило рішення здійснити вогневе ураження обєкту. Під час обстрілу біля ворожої бази знаходилась піхота та техніка. Прямим влучанням артилерії в одному з корпусів будівлі було зруйновано перекриття на двох поверхах. Після цієї атаки активність ворога в будівлі не спостерігалась", – інформують представники батальойну у дописі.

Достовірність відео та його геолокацію підтвердив міжнародний проєкт GeoConfirmed, який співрацює з CIR та Bellingcat.

За даними аналітиків, ідеться про один з населених пунктів Білозерської селищної громади Херсонської області.

Точна дата і час зймоки не зазначені, однак у підсумковому зведенні ОК "Південь" за 26 вересня підтверджено нанесення влучного удару по скупченню ворожої техніки у Херсонському районі: "Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 250 вогневих завдань. В Херсонському і Бериславському районах уражено осередки ворожого озброєння та техніки й склади з боєприпасами", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, мешканці тимчасово окупованого Херсону ввечері 26 врересня повідомили про серію потужних вибухів, які чули в різних районах міста: біля переправи на набережній та на Житлоселищі. В ОК "Південь" також відзвітували, що одну баржу в районі Херсону було відмінусовано у окупантів разом з надією налагодити сполучення між берегами Дніпра.

stopcor.org

EXMO affiliate program