У кайданках та під дулом автомату: у передмісті Києва силовики вигнали орендаря з будинку (відео)

2 февраля 2021 г. в 12:00

Викинули на вулицю посеред зими: у Софіївській Борщагівці поліцейські разом із КОРДом виселили з будинку законного орендаря. Чоловіка поклали обличчям у підлогу, надягли кайданки наче злочинцю, та у супроводі спецназівців із автоматами забрали у відділок. Навіщо правоохоронці влаштували показове маски-шоу? Та кому дістався будинок? Розслідувала Любов Данча.

Потерпілий Олександр Новиков розповідає, що уклав договір оренди із власником нерухомості – кредитною компанією. Остання отримала всі необхідні документи на право власності на будинок після того, як попередній господар будинку, не виплативши борг у понад мільйон доларів, помер, залишивши після себе борг та іпотеку.

Та коли орендар в'їхав із речами до будинку, виявилося, що там незаконно живуть інші — без жодних документів на право власності. Які і викликали правоохоронців: мовляв, їхньому життю загрожує небезпека.

Попри те, що пан Новиков надав усі документи, а слідчий Юхименко перевірив їх і переконався у достовірності, так звані «потерпілі особи», своєю чергою, надали папери за… 2006 рік. Тобто їхні документи – нікчемні, в силу того, що у житла є новий власник, зазначає адвокат Микола Павленко.

Знімальна група «СтопКору» намагалася поспілкуватися із жителями, які також прописані у цьому будинку, проте за кілька відвідин двері нам ніхто не відчинив. Натомість сусіди розповідають, що людей тут бачать щодня.

За словами Новикова, в день його заселення до будинку прибув виконувач обов’язків начальника Чайківського відділення поліції Олександр Сак. Він упродовж тривалого часу спілкувався з людьми всередині. На зустріч, яка затяглася за північ, орендаря не запросили. Наступного ж дня безпосередньо під особистим керівництвом Сака пана Новікова насильно виселили.

Зауважимо, що наразі, після примусового виселення, орендар так і не проживає у будинку.

EXMO affiliate program