У Києві 32-річний чоловік пригостив дитину спиртним та зґвалтував

20 сентября 2021 г. в 09:10

До поліції Києва звернулась місцева мешканка із повідомленням про те, що у недобудові на проспекті Георгія Ґонгадзе невідомий чоловік вчинив розпусні дії відносно її неповнолітньої доньки.

Для з’ясування усіх обставин на місце події оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу, працівників карного розшуку та співробітників сектору ювенальної превенції.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Подільського управління поліції Юрія Трембіцького, правоохоронці провели першочергові слідчі дії та оперативно встановили, що до скоєння злочину причетний місцевий мешканець:

«Попередньо ми з’ясували, що дівчата на вулиці познайомились з чоловіком. Під час спілкування він придбав алкоголь та запропонував малолітнім пройти у закинуту будівлю, де вони тривалий час розпивали спиртні напої. Згодом одна з дівчат пішла з недобудови, а зловмисник, залишившись з іншою наодинці, вчинив розпусні дії відносно неї. Впродовж години ми встановили фігуранта та затримали його за місцем мешкання».

Затриманим виявився 32-річний киянин, який неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

«Слідчий за погодженням із Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомив фігуранту про підозру у вчиненні злочину та наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. Окрім цього, працівники сектору ювенальної превенції додатково проведуть перевірку відносно батьків малолітніх щодо неналежного виконання ними обов’язків по вихованню дітей. Також поліцейські збирають доказову базу, аби притягнути чоловіка до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України, це - втягнення малолітніх у пияцтво. Санкція найбільш тяжкого злочину передбачає до десяти років позбавлення волі», - додав Юрій Трембіцькій.

За матеріалами ВК ГУНП у Києві

magnolia-tv.com

EXMO affiliate program