У Києві адмін каналу про повістки отримав вирок: в чому його звинуватили

23 июня 2023 г. в 20:30

На думку суду та представників ТЦК, адміністратор каналу у месенджері зривав мобілізаційний план та підвищував напругу у суспільстві.

У Києві адміністратора каналу про місця в Києві, де роздають повістки, створеного в месенджері Telegram, засудили до п'яти років ув'язнення з дворічним випробувальним терміном. Своїми діями він нібито завдавав шкоди авторитету Збройних сил України та дискредитував роботу співробітників ТЦК.

Вирок Дарницького районного суду м. Києва опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Адміністратора каналу визнали винним згідно зі ст. 114-1 ККУ – перешкоджання роботі ЗСУ. В каналі українець надавав підписникам інформацію про те, у яких локаціях перебувають співробітники ТЦК та чи роздають вони там повістки. У своїх постах він використовував фрази на кшталт "за можливості не заїжджайте", "будьте обережні" тощо.

На думку воєнкомів, які й звернулися до суду, такі фрази в постах каналу нібито дискредитували роботу співробітників ТЦК та підривали авторитет ЗСУ. Також дії адміністратора каналу в месенджері нібито могли призвести до зриву мобілізаційного плану в Києві та дискредитували зусилля ЗСУ із захисту України.

Своєю чергою, і суд собі вирішив, що дії автора каналу "ведуть до напруги у суспільстві, формують негативне ставлення до представників територіальних центрів комплектування та стійку позицію для відмови від мобілізації" та засудив його до п'яти років тюрми, щоправда, з випробувальним терміном у два роки.

proukraine.news

EXMO affiliate program