У Києві накрили щедру "сітку" з підкупу виборців: відео

23 октября 2020 г. в 15:31

Кандидата у депутати Київради підозрюють у створенні "сітки" з підкупу виборців / Пресслужба прокуратури Києва

Напередодні місцевих виборів у Києві один з кандидатів у депутати намагався забезпечити собі додаткову підтримку шляхом підкупу виборців. Один голос він оцінив у 1 тисячу гривень.

Про викриття чергової "сітки" повідомили у національній поліції України. За даними джерел "Української правди", підкуп здійснювали на користь представника партії колишнього мера Києва Олександра Омельченка.

Затримали ймовірних причетних до злочину – кандидата та його помічника – "на гарячому", під час передачі коштів продажними киянами.

Щедра винагорода

Судячи з офіційних даних, заради забезпечення чималої кількості голосів кандидат у депутати вирішив не економити грошей. Крім того, він трошки відійшов від традиційної схеми підкупу. Половину грошей людям, які зголошувалися віддавати голоси за винагороду, давали ще до виборів. Залишок обіцяли після надання фотодоказів голосування.

На одного виборця кандидат витрачав по 1 тисячі гривень.

Взяли разом зі списками

Коли ж правоохоронці прийшли викривати підозрюваних, у них знайшли чималу кількість доказів до підкупу. Зокрема – списки людей, які зголосилися скоїти злочин та продати голос, а також гроші у конвертах.

Якщо провину підозрюваних визнають у суді, їм "світить" до семи років ув'язнення.

Дивіться відео з обшуками в офісі одного з кандидатів у депутати Київради:

24tv.ua

EXMO affiliate program