У Києві поліція затримала "Деснянського палія", який із 2022 року пошкодив понад 10 автомобілів військових

21 августа 2023 г. в 21:00

У Києві правоохоронні органи затримали 35-річного чоловіка, який за період з кінця 2022 року вчинив підпали понад 10 автомобілів, що належать військовослужбовцям Сил оборони України.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Києві.

У поліції нагадали, що наприкінці 2022 року Деснянський район столиці сколихнула серія підпалів автомобілів військових або осіб, які мають стосунок до Сил оборони України.

Поліція проводила пошуки зловмисника, але вони були ускладнені тим, що чоловік здійснював підпали авто під час російських обстрілів Києва або в період відключення електроенергії, коли не працювало вуличне освітлення.

Повідомляється, що зловмисник тимчасово припинив свою діяльність, коли зрозумів, що правоохоронцям вдалося вийти на його слід.

У липні цього року він знову здійснив кілька підпалів автомобілів. Під час одного з них він був затриманий правоохоронцями.

Палієм виявився житель Деснянського району, який переїхав до столиці з іншого регіону України ще 2014 року.

Для підпалів він використовував запалювальні пристрої, які самостійно виготовляв у кустарних пристроях.

Свої дії чоловік пояснив негативним ставленням до військовослужбовців.

Наразі встановлено, що зловмисник причетний до підпалу щонайменше дванадцяти автомобілів у Деснянському районі столиці.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі.

ukranews.com

EXMO affiliate program