У Києві виготовляли підроблені дипломи про освіту для верхівки бойовиків «ДНР»

23 апреля 2017 г. в 23:58

Контррозвідка разом зі слідчими Головного управління СБУ накрила цілий «документ-сервіс», який працював на ворога.

В одній із квартир столиці чоловік перед візитом СБУ намагався спалити в туалеті речові докази.

Здобич контррозвідників – тисячі якісних підробок на гербовому папері, серед яких є свідоцтва про право власності, документи про вищу освіту і навіть дипломи кандидатів та докторів наук. Їх виготовляли для керівництва військової розвідки, керівництва безпеки бригади «Призрак», так званого першого заступнику міністра державної безпеки «ДНР». Відрізнити ці підробки од оригіналу може лише фахівець.

Виявляється, одного з так званих «учених» терористичної «ДНР» відомий. Він уперше засвітився на моторошному фото з плюшевою мавпою на місці падіння збитого бойовиками «Боїнга». Люди Каминіна тоді завзято шукали «чорну скриньку», нишпорили по валізах загиблих та позували з дитячими Іграшками. Колишній полонений Каминіна досі згадує про спілкування з цим озвірілим бойовиком. Наприклад, терорист бив прикладом полоненого, відпилював йому вухо.

Для чого терористам зненацька знадобилося перевтілення у вчену еліту, допомогли з'ясувати ті, хто три роки живе під владою необтяжених освітою міністрів. Зокрема, українські дипломи приймаються всюди. Насправді, в ОРДЛО після визнання Росією паспортів «ЛДНР» почалося щось на кшталт переатестації вищого керівництва. Без документа про вищу освіту на посаді міністра окупаційної влади не втриматись, адже російські куратори почали перевірку місцевих ватажків.

Мода на фальшивих «проФФесорів» в Україні ніколи не зникала, достатньо згадати президента-втікача Віктора Януковича. Масовий запит з окупованих територій на диплом про вищу освіту - це сигнал, який наші спецслужби, військові та політики мають вивчити дуже ретельно. Особливо, після статті авторитетного видання Bloomberg про те, що Москва наважиться офіційно приєднати собі окуповані райони Донбасу.

vgolos.com.ua

Сеть "взорвало" видео сравнения сел Украины и России: где чище и уютнее

EXMO affiliate program