У Києві викрили шахрайську фінансову піраміду

4 апреля 2021 г. в 02:32

У Києві поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade, організовану громадянином РФ. Відкрито кримінальну справу.

Як повідомляють у поліції, шестеро учасників угрупування створили вебсайт та під приводом купівлі неіснуючих цінних паперів ошукували громадян.

Керівник столичної поліції Андрій Крищенко зазначив, що псевдоінвесторська фінансова установа діяла на території України без жодних дозвільних документів та ліцензій.

«Організатором злочинної схеми виявився громадянин Російської Федерації, який мав спільників на території України. До складу злочинної групи входило шестеро осіб віком від 25 до 45 років», — розповів Крищенко.

Як установили слідчі, керівник, бухгалтер та менеджери залучали громадян до інвестувавання в цінні папери шляхом створення «персональних кабінетів» на вебсайтах та обіцяли постійне зростання вартості акцій і збільшення прибутку.

Під час обшуків у офісних приміщеннях правоохоронці вилучили електронні та паперові носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність. Усі речові докази вилучено та направлено на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Слідчі спільно із прокурорами готують правопорушникам повідомлення про підозру. Також поліція встановлює інших можливих учасників незаконного бізнесу та потерпілих від цієї фінансової оборудки.

У поліції закликали громадян, які стали свідками або потерпілими від цієї шахрайської схеми, повідомляти інформацію на спецлінію 102 або за номерами 0933798814, 0669932484.

nv.ua

EXMO affiliate program