У Києві ворони нападають на клієнтів супермаркету: б'ють дзьобами і крилами по голові (відео)

11 мая 2023 г. в 18:00

В зоопарку порадили, як поводитися в разі зустрічі з агресивним птахом.

На столичних Позняках ворони нападають на перехожих, які прямують на закупівлю до супермаркету. Пара птахів раптово налітає на людей - б’є дзьобами і крилами по голові, коли хтось піднімається сходами.

В Київському зоопарку сайту ТСН.ua розповіли, що це стандартна поведінка птахів весною. Десь поруч є гніздо з пташеням, а ворони в такий спосіб захищають своїх малюків.

"Найімовірніше, десь у кущах, на даху магазину чи біля смітника сховане гніздо з пташеням. Так ворони захищають своїх діток від можливої небезпеки. Ворони можуть нападати на всіх без розбору. Захищаючи пташенят, вони можуть кидатися на чоловіків, жінок, дітей. Особливо якщо людина йде і не помічає пташку. Також ворони атакують котів і собак, сприймаючи їх як потенційну небезпеку для свої діток. Тому проходячи до магазину, люди мають показати, що бачать птаха, в такому разі він не буде нападати. А ще краще оминати місце, де ворони захищають своє гніздо", - розповідає сайту ТСН.ua Кирило Трантін, гендиректор Київського зоопарку.

Біля супермаркету завжди багато людей і не всі знають про ворон. Тому їх напади будуть тривати, поки пташеня не підросте.

Фахівці кажуть, що можна спробувати знайти вороняче гніздо та перенести його до малолюднішого місця. Можливо, це захоче зробити адміністрація маркету, щоб покупці почувалися в безпеці. Але зробити це без відповідної підготовки складно, бо ворони будуть відчайдушно захищатися та нападати на тих, хто прийде їх переселяти.

"Найкращий варіант – це оминати місце, де птахи охороняють своє гніздо. Ворони з відео дуже рано активізувалися, вони гніздяться переважно в кінці травня та стають у цей період більш агресивними", - додає Кирило Трантін.

tsn.ua

EXMO affiliate program