У Києво-Печерській Лаврі розгорівся скандал: там нібито молилися за Росію під час кровопролитної війни. Відео

14 ноября 2022 г. в 07:40

Києво-Печерська Лавра, передана в оренду УПЦ Московського патріархату, потрапила в черговий скандал – в одному з її храмів священнослужителі та парафіяни нібито були помічені за молитвою про Росію. На інцидент уже відреагували в Службі безпеки України.

Текст молитви містив слова "Колокол плывет, плывет над Россией, пробуждается матушка-Русь"". Відео поділився священик ПЦУ Михайло Омельян – він отримав запис від випускника Київської православної богословської академії, який із друзями увійшов до Храму всіх святих печерських.

"На території Києво-Печерської Лаври в 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за Росію. Який жах!", – написав священик у своєму Facebook.

Він додав, що його "дивують" люди, які проходять повз і ніяк не реагують на те, що відбувається. Священнослужитель нагадав про злочини окупантів у Бучі, Бородянці, Андріївці, Маріуполі, Харківщині та інших окупованих територіях.

"Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до "церкви" окупанта? Наші захисники Батьківщини віддають своє життя, захищаючи державу і народ, а в УПЦ, тій, що начебто не МП, тій, що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною "допомогою" – все ще моляться за Росію", – обурився Михайло Омельян.

При цьому деякі користувачі в коментарях стверджують, що відео насправді було змонтовано – нібито звук було накладено штучно.

Пізніше в СБУ заявили, що вже вивчають усі подробиці інциденту й він не залишиться без відповідної реакції.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв'язала Росія проти України, чекають на "пробудження матінки-Русі", повинні розуміти, що це шкодить безпеці й інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", – запевнив керівник СБУ Василь Малюк.

news.obozrevatel.com

EXMO affiliate program