У Криму планують воду з водоспадів перекидати до водосховищ: заява "влади"

5 мая 2021 г. в 23:55

"Глава" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявив, що в районі Ялти мають намір почати перекидати воду з водоспадів до водосховищ. Про це він написав у своєму Facebook, передає "OBOZREVATEL".

"Так, наприклад, по Ялті планується перекидання води з водоспадів до водосховищ, окремі заходи щодо Алушти і, безумовно, в разі запуску в повному обсязі Бештерек-Зуйського водозабору у нас вийде забезпечувати водою кримську столицю цілодобово", – заявив він.

Подібні заходи обговорювали на зустрічі з віцепрем'єром РФ Маратом Хуснулліним. "Упевнений, щонайменше до кінця поточного року, навіть за найгіршого сценарію, кримчани будуть з водою. Ба більше, курортний сезон також повинен пройти комфортно і без шкоди для місцевих жителів", – написав Аксьонов.

Нагадаємо, раніше Марат Хуснуллін заявив, що анексований Росією Крим забезпечений водою на поточний і найближчі роки. Серед варіантів для стабілізації ситуації з водою розглядають нові водозабори, видобуток води з-під Азовського моря, опріснення морської води.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program