У Луцьку колишні однокласниці так билися, що одна отримала інвалідність

5 сентября 2022 г. в 08:00

В обласному центрі Волині судили хуліганку, яка відгамселила колишню однокласницю поблизу магазину «Літра» на проспекті Президента Грушевського.

Внаслідок побиття потерпіла отримала інвалідність третьої групи. Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду області, передають «Волинські новини».

Злочин трапився 23 вересня 2020 року о 22 годині.

Потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому лобної кістки та забою головного мозку.

Під час конфлікту жінка вдарила іншу ногою в тулуб, а коли та впала, нанесла ще один удар ногою по голові. Внаслідок побиття потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому лобної кістки та забою головного мозку. Отримані тілесні ушкодження відносяться до категорії тяжких за ознакою небезпеки для життя.

Про обвинувачену відомо, що вона розлучена, має на утриманні малолітню доньку та є приватним підприємцем. У суді жінка повністю визнала свою вину. Також вона повністю визнала цивільний позов та зазначила про добровільне часткове відшкодування шкоди потерпілій та бажання продовження такого відшкодування, перебуваючи на волі.

Натомість потерпіла розповіла, що у день побиття вона зі своїми знайомими біля магазину «Літра» на проспекті Президента Грушевського зустріла обвинувачену, яка була її однокласницею. З незрозумілих причин обвинувачена підбігла до неї та вдарила її по тулубу ногою, внаслідок чого вона впала та втратила свідомість. Конфлікту між ними не було. Потерпіла прийшла до тями, коли на місце злочину приїхала поліція.

Додому побита потрапила завдяки допомозі знайомого. Вночі їй стало погано і зранку вона пішла до поліції, щоб написати заяву, а правоохоронці скерували її до лікарні, аби зафіксувати побої. Через побиття потерпіла проходила курси лікування та перенесла дві операції. Також вона отримала довічно ІІІ групу інвалідності. Проте у вирішенні призначення покарання покладалась на розсуд суду, зазначаючи, що не наполягає на суворій мірі покарання.

В підсумку суд призначив обвинуваченій покарання у виді п’яти років позбавлення волі, замінивши його умовним на три роки. Окрім того, суд стягнув на користь потерпілої моральну шкоду – 93 тисячі 562 гривні.

volyn.com.ua

EXMO affiliate program